Jak usmażyć rybę w cieście piwnym

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.12.2013 / 12:30
  • Odsłony: 17 361
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

alf500

Do poradnika jak usmażyć rybę w cieście piwnym przypisano następujące tagi:

Smażenie ryby można wykonać na kilka sposobów. Zazwyczaj robimy do ryby prostą panierke z mąki, jajka i bułki tartej. To klasyczna panierka w której także można usmażyć np. rozbite filety z kurczaka. Ale jeżeli szukasz teraz czegoś innego, czyli panierki która spowoduje, że Twoja ryba nabierze trochę innego smaku to zainteresuj się nie tyle co panierką a ciastem w którym możesz usmażyć rybę. Smażona ryba w cieście będzie smakować wyjątkowo a samo ciasto piwne nie jest trudne w przygotowaniu. Panierka do ryby w tym wykonaniu sprawdza się znakomicie i jeżeli planujesz zrobić na obiad smażoną rybkę to sięgnij po ten przepis. 

Dodatkowo zobaczysz tutaj szybki sos w którym będziesz mógł maczać usmażoną rybkę. Do tego frytki i masz cały obiadowy zestaw który polecić można nie tylko na piątek. W końcu ryby są zdrowe i warto częściej mieć je w swoim menu pod różnymi postaciami. A ryba w cieście z pewnością będzie świetna pozycją i propozycją na obiad i na kolację. Zaprasza do tego przepisu na rybę

  • SKŁADNIKI

  • piwo jasne
  • jajka
  • mąka pszenna
  • mąka ziemniaczana
  • sól i pieprz
  • oregano
  • filet biała ryba
  • oliwa
  • majonez
  • musztarda
  • sok z cytryny

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć rybę w cieście piwnym skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków