Jak usmażyć rybę w cieście piwnym

Poradnik dodany przez: alf500 01 Dec, 2013 - Ryby
17626 5

Smażenie ryby można wykonać na kilka sposobów. Zazwyczaj robimy do ryby prostą panierke z mąki, jajka i bułki tartej. To klasyczna panierka w której także można usmażyć np. rozbite filety z kurczaka. Ale jeżeli szukasz teraz czegoś innego, czyli panierki która spowoduje, że Twoja ryba nabierze trochę innego smaku to zainteresuj się nie tyle co panierką a ciastem w którym możesz usmażyć rybę. Smażona ryba w cieście będzie smakować wyjątkowo a samo ciasto piwne nie jest trudne w przygotowaniu. Panierka do ryby w tym wykonaniu sprawdza się znakomicie i jeżeli planujesz zrobić na obiad smażoną rybkę to sięgnij po ten przepis. 

Dodatkowo zobaczysz tutaj szybki sos w którym będziesz mógł maczać usmażoną rybkę. Do tego frytki i masz cały obiadowy zestaw który polecić można nie tylko na piątek. W końcu ryby są zdrowe i warto częściej mieć je w swoim menu pod różnymi postaciami. A ryba w cieście z pewnością będzie świetna pozycją i propozycją na obiad i na kolację. Zaprasza do tego przepisu na rybę

Składniki:

  • piwo jasne
  • jajka
  • mąka pszenna
  • mąka ziemniaczana
  • sól i pieprz
  • oregano
  • filet biała ryba
  • oliwa
  • majonez
  • musztarda
  • sok z cytryny

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak usmażyć rybę w cieście piwnym przypisano następujące tagi:

ryby przepis na rybę smażenie ryby ryba w panierce ciasto piwne panierka do ryby ciasto do ryby ryba w cieście

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć rybę w cieście piwnym skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...