Jak usmażyć stek z miecznika

Poradnik dodany przez: riotsy 24 Jun, 2017 - Ryby
5273 0

Miecznik, a w sumie poprawnie mówiąc to Włócznik to ryba, która występuje w morzach i oceanach strefy tropikalnej i umiarkowanej, w wodach pelagialnych, z dala od brzegów. Ale spokojnie, niby tak egzotycznie brzmi ale czasami spotykany jest w zachodniej części Bałtyku, dlatego da się go zjeść i u nas w kraju! :)

Dzisiaj zaproponuje Wam stek z miecznika w pysznej marynacie imbirowo-czosnkowej z dodatkiem salsy z pomidorów i ziół, nieskromnie mówiąc dla Mnie to kulinarne mistrzostwo świata!

Dania z ryb są dobre, ale to jest naprawdę dobre! Koniecznie musicie spróbować! Jeżeli posmakuje Wam ta ryba to poszukajcie innych dań z miecznika. Proste słowa kluczowe w wyszukiwarce typu miecznik przepisy i uwierzcie mi, jest w czym wybierać!

Możecie także poeksperymentować z moim przepisem, przecież to stek, także można go przyrządzić na różne sposoby. Znowu wyszukiwarka, wpisujemy stek rodzaje i szukamy naszych smaków, które ucieszą nasze podniebienie :)

Ryby są smaczne, ryby są zdrowe i ryby warto jeść! Nie bójmy się tych egzotycznie brzmiących! Naprawdę, ryba nie kończy się na karpie czy szczupaku. Mamy tyle niesamowitych rybnych mięs do wyboru, że trzeba korzystać z tych dobroci... Spróbujcie przekonać do nich swoje pociechy! Ja wiem, że ości i w ogóle... Kura ma kości i jakoś da się ją zjeść, co nie? :) Dlatego nie ma czego się bać, jedzenie może być zabawą i jeżeli od najmłodszych lat pociechy rozkochają się w smaku dobrze przygotowanej ryby, to świetna sprawa! Dzięki temu dania z ryb na stałe zagoszczą zarówno w Waszym rodzinnym menu jak i na rodzinnym stole. Kto wie, może za kilka czy kilkanaście lat to Twoja pociecha zaprosi Cię na steka z miecznika, który będzie wyborny? :) 

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak usmażyć stek z miecznika przypisano następujące tagi:

ryby stek dania z ryb miecznik stek rodzaje miecznik przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć stek z miecznika skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...