Jak usmażyć stripsy z kurczaka

Poradnik dodany przez: alf500
33236 4.5

Stripsy z kurczaka popularne są w różnych restauracjach i nie ma co się dziwić. W końcu są bardzo dobre i smaczne a do tego łatwo je zrobić. Panierowane kawałki kurczaka zrobicie sami i na pewno będzie to świetny pomysł na obiad. Z kurczakiem nie ma dużo pracy a takie kawałki to już w ogóle łatwizna w przygotowaniu. Tym bardziej, że stripsy przygotujemy z piersi kurczaka. 

Skoro codziennie każdy z nas je obiad (no a przynajmniej większość), to warto codziennie zaskakiwać nowymi pomysłami ale ze zwykłych, znanych i często kupowanych produktów. Nie da się zawsze tworzyć dań obiadowych z różnych, za każdym razem innych produktów. A nawet gdyby, to wyniosło by to naprawdę sporo pieniędzy. 

Panierka do kurczaka w tym wykonaniu to podwójne panierowanie, które daję świetny efekt. Gorąco polecam. No i płatki kukurydziane ... tak, chyba w nich tkwi sekret. 

Panierowany kurczak w tym wykonaniu to oczywiście mięso z piersi kurczaka ale można też wykorzystać mieso z udek. W sklepach jest już gotowe mięso z udek kurczaka bez kości i skórek. 

Składniki:

  • Piersi z kurczaka
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Płatki kukurydziane
  • Musztarda
  • Miód

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak usmażyć stripsy z kurczaka skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...