Stripsy z kurczaka popularne są w różnych restauracjach i nie ma co się dziwić. W końcu są bardzo dobre i smaczne a do tego łatwo je zrobić. Panierowane kawałki kurczaka zrobicie sami i na pewno będzie to świetny pomysł na obiad. Z kurczakiem nie ma dużo pracy a takie kawałki to już w ogóle łatwizna w przygotowaniu. Tym bardziej, że stripsy przygotujemy z piersi kurczaka.
Skoro codziennie każdy z nas je obiad (no a przynajmniej większość), to warto codziennie zaskakiwać nowymi pomysłami ale ze zwykłych, znanych i często kupowanych produktów. Nie da się zawsze tworzyć dań obiadowych z różnych, za każdym razem innych produktów. A nawet gdyby, to wyniosło by to naprawdę sporo pieniędzy.
Panierka do kurczaka w tym wykonaniu to podwójne panierowanie, które daję świetny efekt. Gorąco polecam. No i płatki kukurydziane ... tak, chyba w nich tkwi sekret.
Panierowany kurczak w tym wykonaniu to oczywiście mięso z piersi kurczaka ale można też wykorzystać mieso z udek. W sklepach jest już gotowe mięso z udek kurczaka bez kości i skórek.