Jak wykonać glazurowaną pierś z gęsi w orientalnym stylu

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
13546 5

soczysta pierś z gęsi w połączeniu z azjatycką nutą smakową daje nam nowy pomysł na niedzielny obiad. Czyli połączenie tradycyjnego smaku jakim jest mięso z gęsi z takimi dodatkami jak sos sojowy i papryczka chilli. Zobaczcie jak można przygotować przepis na mięso z gęsi i przede wszystkim jak prawidłowo usmażyć piersi z gęsi aby były dobre i soczyste. Sposób smażenia jest bardzo ważny, ponieważ tak jak w przypadku mięsa z kurczaka (a dokładniej chodzi o piersi z kurczaka), przesmażone mięso jest suche i mało smaczne. 

A jeżeli nie jedliście nigdy gęsiny albo było to bardzo dawno temu to glazurowana pierś takiego ciemnego mięsa będzie dla was nowym i ekscytującym smakiem. Tym bardziej, że nie jest tak trudno dostać piersi z gęsi w sklepie. Co prawda takie mięso nie jest sprzedawane w wszędzie ale w lepszych sklepach na pewno coś się znajdzie. Albo na ryneczku. Tak czy inaczej gorąco polecam

Gotujcie razem z nami i odwiedźcie naszą stronę gdzie znajdziecie inne przepisy: www.kulinarnatv.pl

 

Składniki:

  • Pierś z gęsi
  • czosnek
  • papryczka chili
  • imbir
  • miód
  • sos sojowy
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • sałata rzymska
  • pomidor

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak wykonać glazurowaną pierś z gęsi w orientalnym stylu przypisano następujące tagi:

drób pierś z gęsi piersi z gęsi przepis na mieso z gęsi glazurowana pierś jak zrobić piersi z gęsi przepisy na gęsinę pomysł na niedzielny obiad

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak wykonać glazurowaną pierś z gęsi w orientalnym stylu skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...