Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak wykonać japoński oden - przepis

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Dania specjalne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 03.12.2018 / 14:41
  • Odsłony: 161
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kejsza

Do poradnika jak wykonać japoński oden - przepis przypisano następujące tagi:

Kuchnia japońska niewątpliwie cieszy się coraz większą popularnością. Co w sumie jest bardzo zrozumiałe. Przede wszystkim jest zarówno pyszna, ale i bardzo zdrowa. Potrawy są bardzo różnorodne i ciekawe w smaku. Wszystkie składniki można kupić, albo w delikatesach, albo też zamówić przez internet. Warto poznać różne przepisy kuchni japońskiej, które można wykorzystać przygotowując dania specjalne. To także świetny pomysł na obiad. Zasmakuje nawet najbardziej wybrednym osobom. Dzisiaj przygotujemy japoński Oden. Będziemy potrzebować bulionu. Warto go przygotować wcześniej, dzięki temu przygotowania dania nie zajmie nam wiele czasu. Danie Oden to tzw kociołek, czyli danie jednogarnkowe. Taka zupa jest naprawdę sycąca. Przygotowanie zupy Oden jest banalnie proste. Wystarczy tylko umieścić wszystkie składniki w dużym garnku i zalać bulionem. Zatem w garnku umieszczamy tofu, najlepiej wybrać tofu naturalne. Dodajemy białą rzodkiew, ciasto Oden, korzeń koniaku. Całość zalewamy bulionem. Dodajemy jeszcze sól, cukier, sos sojowy. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż składniku zmiękną. Na samym końcu umieszczamy jeszcze w garnku gotowane jaja kurze i całość ponownie chwilę dusimy. Takie danie specjalne można przygotować nawet bez okazji. Zatem kuchnia japońska to nie tylko sushi, ale również przepyszne i pożywne zupy. Warto wykorzystać naprawdę różne przepisy i poznać kuchnię całego świata. Mocny aromat i intensywny smak tego dania doskonale działa na kubki smakowe. Warto jeść je również dlatego, że jest bardzo zdrowe, ale również dietetyczne. Ma naprawdę niewiele kalorii, zatem polecane jest również dla osób będących na diecie.

  • SKŁADNIKI

  • 1 litr bulionu dashi
  • 1 biała rzodkiew pokrojona w grubsze krążki
  • ugotowane jajka na twardo
  • 1 opakowanie konjaku
  • 1 opakowanie tofu naturalnego
  • 4 arkusze ciasta rybnego odeng
  • 100 ml sake do gotowania
  • 50 ml sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru

Kategoria: Dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak wykonać japoński oden - przepis skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków