Jak wykonać mini burgery z serem cheddar

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 04.02.2019 / 09:30
  • Odsłony: 1 225
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak wykonać mini burgery z serem cheddar przypisano następujące tagi:

Mini burgery z serem cheddar to idealny pomysł na obiad i nie tylko. Proste składniki i łatwe wykonanie to również wspólne mianowniki, jeśli chodzi o jedzenie na imprezę. Ta propozycja jest dodatkowo nie tylko smaczna, ale również efektowna. Co jest potrzebne? Przede wszystkim: wołowina, sól, pieprz, olej, cebula, czosnek, przecier pomidorowy, sos sojowy, słodka papryka i ostra papryka, tymianek, syrop klonowy, majonez, małe bułki, ser cheddar w plastrach, sałata, pomidor oraz korniszony. Do ozdoby niezbędne są także długie wykałaczki.
Na początku należy podsmażyć mięso wołowe. Należy to zrobić bez użycia oleju, wołowina powinna być wcześniej obtoczona w soli i pieprzu. Po podsmażeniu należy zdjąć mięso z patelni, a na jej miejsce wlać olej i podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodać przecier, syrop klonowy, sos sojowy, paprykę słodką i ostrą oraz, na końcu, tymianek. Mięso wołowe należy zalać powstałym sosem i piec przez 3, 5 godziny w temperaturze 40 stopni.
Podstawą tego dania z wołowiny jest szarpana wołowina. Po upieczeniu należy więc poszarpać mięso widelcami i wymieszać z sosem.
Teraz należy przeciąć bułki, posmarować je majonezem, położyć liście sałaty, wołowe mięso, ser, plaster pomidora, na górze położyć korniszony i przymocować całość długą wykałaczką. Tego typu jedzenie na imprezę jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Pozwala również na wygodne jedzenie, dzięki długim wykałaczkom. Warto zdecydować się na taki posiłek zamiast wyprawy na gotowe jedzenie typu fast food, ponieważ takie dania z wołowiny zrobione w domu są także również zdrowsze.

  • SKŁADNIKI

  • 1 kg mięsa wołowego bez kości
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 gałązka tymianku
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • Sól Pieprz

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak wykonać mini burgery z serem cheddar skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków