Jak wykorzystać arbuzy - 25 niesamowitych pomysłów

Poradnik dodany przez: Tetryczny
1847 0

Warzywa i owoce są bardzo zdrowe. Trudno się z tym nie zgodzić. Dlatego warto je często spożywać. Zamiast poczciwych jabłek, czy też gruszek warto jadać więcej owoców egzotycznych. Są one równie zdrowe, a przy tym mają mało kalorii. A jak wiadomo nie tylko kobiety, ale również mężczyźni liczą kalorie. Zatem co jeść żeby schudnąć. Odpowiedź jest szybka i prosta. Jedź owoce egzotyczne, a przede wszystkim arbuza.
Arbuz jest naprawdę niskokaloryczny, a przy tym doskonale nawadnia organizm, co jest szczególnie ważne zarówno u ludzi na diecie, ale również podczas bardzo wysokich temperatur. Zatem nie trzeba gotować, a kulinaria można zamienić na jedzenie surowych owoców np. arbuzów. Z Arbuza można też ciekawie wykorzystać. Wystarczy tylko wyciąć otwór i wbić mały kranik i już można cieszyć się smakiem pysznego soku, zawsze wtedy kiedy mamy na to ochotę. Warto również tak przygotować arbuza podczas przyjęć w ogrodzie i częstować gości pysznym napojem arbuzowym. Zamiast wysokokalorycznych i niezdrowych przekąsek, typu chipsy i paluszki możemy przygotować coś zdrowego i pysznego, oczywiście arbuza. Wystarczy tylko obrać go ze skóry, następnie podzielić na małe paseczki i kosteczki i wbić w nie wykałaczki. Można też ciekawie podać sałatkę owocową. Tutaj warto wykorzystać arbuza. Wystarczy tylko wyciąć część jego miąższu, a z grubej skóry wykonać podstawkę koszyka. W środku umieszczamy kawałki arbuza pokrojone w kostkę, ale również inne owoce. Zatem takie jedzenie nie tylko świetnie smakuje, ale również cieszy oczy samym swoim wyglądem, a jeszcze należy dodać, że jest małokaloryczne. 

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak wykorzystać arbuzy - 25 niesamowitych pomysłów przypisano następujące tagi:

kulinaria arbuz warzywa i owoce egzotyczne owoce arbuz kalorie co jeść żeby schudnąć

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak wykorzystać arbuzy - 25 niesamowitych pomysłów skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...