Maliny ... ciężko się je zbiera ale smakują wspaniale. Same maliny świeżo zerwane z krzaków już same w sobie są bardzo dobre ale można też spożywać je na inne sposoby z różnymi dodatkami.
Maliny w kuchni pojawiają się sezonowo ale nawet w szczycie sezonu maliny trzymają swoją cenę. Mimo wszystko warto je kupić, ponieważ niewielka ilość już wystarczy aby uświetnić różne propozycje dań i potraw a także wykorzystać maliny jako delikatne dodatki do wielu rzeczy na słodko.
Zobacz co zrobić z malinami w kuchni i jak można za ich pomocą tworzyć bardzo fajne połączenia. A jeżeli macie dostęp do świeżych malin, które sami możecie sobie narwać, to nie wahajcie się i zbierajcie. Tylko przed zjedzeniem upewnijcie się, że w środku nie ma żadnych dodatkowych, mięsnych wkładek, bo różne pędraczki lubią "spacerować" po świeżych malinkach. Ale wystarczy lekko przemyć maliny i po kłopocie.
Zapraszam do sprawdzenia pomysłów na to co zrobić z malin aby móc w pełni wykorzystać ich świetny smak i potencjał.