Jak wykorzystać mięso z grilla - prosta przekąska

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy z grilla
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 10.06.2018 / 20:00
  • Odsłony: 656
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

ugotowana

Do poradnika jak wykorzystać mięso z grilla - prosta przekąska przypisano następujące tagi:

Grillowanie to ulubiona rozrywka wielu osób, szczególnie podczas wolnych dni.Potrawy z grilla są bardzo smaczne. Jednak bardzo często ilość grillowanego mięsa znacznie przewyższa nasze możliwości. Niestety konsekwencją tego bywa marnowanie jedzenia. Często słyszy się osąd, że potrawy z grilla następnego dnia nie są już smaczne i ciężko je zjeść. A to przecież nieprawda. Wystarczy tylko odrobina sprytu i ciekawy pomysł i potrawy z grilla mogą być wyśmienite następnego, a nawet kolejnego dnia. Nie warto wiec marnować jedzenia, gdyż można je zjeść na następny obiad.
Takie gotowanie jest bardzo szybkie i jednocześnie proste. Oczywiście chyba każdy z nas ma ulubiony przepis na grilla zatem podczas grillowania warto go wykorzystać, a resztki, które nam zostaną można wykorzystać. Karkówka, która nam została z dnia poprzedniego sprawdzi się idealnie, gdyż to mięso odznacza się naprawdę wyśmienitym smakiem. Na samym początku kroimy je na małą kostkę. Mięso wsadzamy do miski i dodajemy posiekaną natkę pietruszki, która dodatkowo ożywi smak. Warto także jeszcze do całości dodać żółty ser. Oczywiście również pokrojony na małą kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Teraz pozostaje już tylko nagrzać piekarnik na 200 stopni Celsjusza. Podczas, gdy piekarnik się nagrzewa nakładamy nasz farsz na ciasto francuskie. Całość pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto wyrośnie i pięknie się zarumieni. Taka potrawa to także świetne i bardzo pożywne przekąski, które możemy podać gościom odwiedzającym nasz dom. Możemy je także wziąć do pracy zamiast śniadania. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i zimno.

Wszystkie przepisy: https://www.youtube.com/channel/UCiWXI8XDS4lEBwqWi-enu0A

  • SKŁADNIKI

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 150 g żółtego sera
  • grillowane mięso
  • natka pietruszki

Kategoria: Potrawy z grilla

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak wykorzystać mięso z grilla - prosta przekąska skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków