Czipsy to standardowa przekąska na imprezę. A próbowaliście już chipsów ziemniaczanych polanych czekoladą? Takie domowe słodycze to udany pomysł na coś słodkiego. Pytanie i zarazem problem, który może pojawić się u wielu początkujących adeptów takich smakołyków, to jak roztopić czekoladę w kąpieli wodnej? Nie martwcie się. I z tym sobie spokojnie poradzimy. Zapraszamy do oglądania naszej świeżutkiej serii. Zobaczcie jak zrobić domowe chipsy z czekoladą.
Na początku postaw miskę, w której masz trzy-czwarte tabliczki czekolady na garnku z rozgrzaną wodą. Mieszaj i podgrzewaj do czasu, aż Twoja czekolada ulegnie rozpuszczeniu i podgrzewaj do chwili, gdy osiągnie temperaturę 43 stopni Celsjusza (użyj do tego celu termometru kuchennego). Kiedy tylko czekolada się nagrzeje natychmiast zdejmij ją z ognia i dodaj pozostałą posiekaną czekoladę. Mieszaj, aż masa osiagnie temperaturę 32 stopni Celsjusza.Używając szczypców kuchennych, zamocz chipsiki do połowy w czekoladowej masie, a następnie odłóż na papier do pieczenia i odstaw, aby czekolada zastygła.
Spróbujcie! Zaskoczycie swoich gości na pewno!
Przepis z listą składników: http://allrecipes.pl/przepis/11741/czipsy-w-czekoladzie.aspx
Subskrybuj nasz kanał na YouTube a będziesz dostawać powiadomienia o naszych najnowszych filmach!
Allrecipes.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/AllrecipesPL
Allrecipes.pl na Pinterest: http://pinterest.com/allrecipespl
Allrecipes.pl na Google+ https://plus.google.com/u/2/b/116274255979534305977/116274255979534305977/posts
Muzyka: Green Hills by Jingle Punks https://www.youtube.com/audiolibrary/music