Jak zapeklować mięso do wędzenia

Poradnik dodany przez: ogi100 23 Sep, 2011 - Inne
170892 3.88

Przed wędzeniem mięsa musimy je zapeklować. Do tego celu potrzebujemy zalewę peklującą. Im lepsza nam wyjdzie zalewa, tym lepsze w smaku otrzymamy mięso po uwędzeniu.

Składniki:

  • Proporcje na litr zalewy peklującej:
  • 100g peklo soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka jałowca
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 3 goździki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 liście laurowe
  • Lubczyk lub Magi

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zapeklować mięso do wędzenia przypisano następujące tagi:

mięso wędzenie mięsa wędlina zalewa wędzarnia wędzić uwędzić wędliny peklująca peklować zapeklować peklowanie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zapeklować mięso do wędzenia skomentowało 6 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...