Jak zrobić amerykański przysmak Beef Jerky

Poradnik dodany przez: Dama090 08 Jan, 2017 - Wołowina
3596 0

W ciągu ostatnich lat spożycie wołowiny przez Polaków drastycznie spadło. Nie powinniśmy z niej jednak rezygnować. Ponieważ należy ona do najbardziej wartościowych mięs.

1. Kwas linolowy
Mimo średniej kaloryczności wołowina jest mięsem dozwolonym w jadłospisie osób odchudzających się. Jest nawet ich sprzymierzeńcem ze względu na zawartość kwasu linolowego, który nie tylko jest przeciwutleniaczem, a pomaga redukować tkankę tłuszczową.

2. Źródło kreatyny
Szczególnie ważna dla osób budujących tkankę mięśniową. Substancja ta zwiększa objętość oraz masę mięśni, a także znacznie poprawia wydolność fizyczną. Kreatyna jest również wskazana dla osób będących na diecie ponieważ przyspiesza spalanie tłuszczów.

3. Witaminy
 Jest źródłem witamin, szczególnie z grupy B. Wpływa pozytywnie na nasz układ odpornościowy oraz nerwowy.

4. L-Karnityna
Znana jest głównie z suplementów odchudzających oraz leków. Odgrywa oną znaczną role w przemianie materii oraz wspomaga regeneracje organizmu po wysiłku.

5. Potas, magnez, cynk i żelazo
Wygrywa z wszechobecnym na polskich talerzach drobiem pod względem zawartości żelaza. Oprócz tego znajdziemy w niej inne, ważne dla zdrowia pierwiastki.

6. Białko
Mięso wołowe zawiera aminokwasy egzogenne, czyli te, które nasz organizm musi przyswajać z pokarmem. Białko zawarte w tym mięsie cechuje się wysoką wartością biologiczną.

Nie wiesz, co zrobić, żeby Twoim bliskim zasmakowała wołowina? Przepisy są różne, my skupimy się na znanym amerykańskim przysmaku. Jak w prosty sposób zrobić marynowaną suszoną wołowinę Beef Jerky? W filmie prezentujemy Ci cały przepis na suszenie mięsa.

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić amerykański przysmak Beef Jerky przypisano następujące tagi:

wołowina wołowina przepisy suszenie mięsa suszona wołowina suche mięso beef jerky

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić amerykański przysmak Beef Jerky skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...