Jak zrobić argentyńskie pierogi empanadas

Znalazł: Mceno00
Źródło filmu: YouTube
18089 0

Pierogi empanadas. Przepis na te pierogi was zachwyci. Jesteśmy w Polsce gdzie pierogi są bardzo lubianym daniem i mamy pierogi ze wszystkim :) Dlatego czas zrobić jeszcze coś nowego, coś z kuchni spoza granic naszego kraju. Czas na argentyńskie pierogi. Do ich wykonania musimy zrobić specjalne ciasto empanadas i odpowiedni farsz. Na początek warto trzymać się poradnika a potem już myślę, że za drugim, trzecim razem będzie można wprowadzać zmiany i inne składniki. Tutaj w tym przepisie pierogi będą z serem i jagodami. 

Pamiętajcie tylko aby użyć masła a nie margaryny, ponieważ masło daje zdecydowanie lepszy smak. Poza tym jeżeli chcesz zaskoczyć kogoś czymś specjalnym to jest coraz więcej ciekawych pomysłów a argentyńskie pierogi są jednym z nich. Tak jak w przypadku innych pierogów, czas zrobienia dania np. dla czterech osób jest długi i w tym przypadku też nie jest to prosty przepis. Jednak nie wszystko może być łatwe i szybkie. Ale jeżeli lubisz kuchenne podboje to przepis powinien Cię zainteresować

Składniki:

  • Ciasto:
  • 2.5 szklanki mąki
  • Szczypta soli
  • Pół szklanki drobnego cukru
  • Olejek pomarańczowy (odrobina)
  • 250 gram masła
  • 1 jajko
  • 2 żółtka z jajek
  • Nadzienie:
  • 300 gram sera białego
  • 2 żółtka
  • Łyżka mąki krupczatki
  • Cukier puder
  • Olejek migdałowy
  • Jagody

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić argentyńskie pierogi empanadas skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...