Jak zrobić babeczki mince pies

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy świąteczne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 08.12.2013 / 16:00
  • Odsłony: 6 941
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Babeczki z nadzieniem z bakalii, które zostały wymieszane z lekkim dodatkiem whisky są wypiekami tradycyjnie podawanymi w Wielkiej Brytanii na Święta Bożego Narodzenia. Przepis na babeczki nie jest może trudny ale wymaga naprawdę wielu składników. ale jeżeli juz ktos podejmie się tego wyzwania to warto pójść na całość i zrobić większą ilość takich babeczek z nadzieniem. Są one po prostu pyszne i można je jeść na zimno i na ciepło. A dodatkowo bardzo fajnie smakują po podgrzaniu, więc jeszcze nawet po świętach będziecie mogli cieszyć się ich smakiem. 
Potrawy na święta jak wiadomo zawsze mamy swoje ulubione jednak dobrym pomysłem jest wprowadzać nowości aby urozmaicić różnorodność smaków i po prostu spróbować czegoś nowego. Kuchnia angielska dla wielu osób jest znana tylko z ciężkich dań i potraw a okazuje się, że w kuchni angielskiej znajdziemy także ciekawe przykłady potraw świątecznych które nie są mocno związane z tłuszczem albo nadmierną ilością cukru. Zobaczcie i zapraszam an stronę www.allrecipes.pl

  • SKŁADNIKI

  • 250 g nadzienia mincemeat (przepis w poprzednim poradniku na profilu)
  • 100 ml whisky
  • Kruche ciasto:
  • 120 g schłodzonego solonego masła
  • 175 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 60 g cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • Migdałowy wierzch:
  • 125 g cukru pudru
  • 125 g solonego masła
  • 125 g zmielonych migdałów
  • 25 g mąki pszennej
  • 1/2 laski wanilii (przeciąć na pół i wyskrobać nasionka)
  • 2 jajka

Kategoria: Potrawy świąteczne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić babeczki mince pies skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków