Jak zrobić babkę Panettone

Poradnik dodany przez: uszepti 09 Apr, 2013 - Ciasta i torty
15183 5

Babka Panettone, to babka pochodząca z Mediolanu, spożywana na Boże Narodzenie i w Nowy Rok. Przepis na babkę Panettone dla początkujących może się wydawać nieco skomplikowany, ale z tym filmem poradzisz sobie bez problemu. Warto zaopatrzyć się w odpowiednią formę, która jest wąska i wysoka, ułatwia to wykonanie specyficznego kształtu babki Panettone.

Składniki:

  • - 30 świeżych drożdży
  • - 75 g cukru
  • - 125 ml letniego mleka
  • - 2 żółtka
  • - 1 jajko
  • - 380 g mąki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 100 g masła
  • - ok. 300 g owoców kandyzowanych
  • (rodzynki; skórki cytryny; pomarańczy i inne wg. uznania)

Do poradnika Jak zrobić babkę Panettone przypisano następujące tagi:

ciasta i torty przepis na babkę babka panettone panettone babka drożdżowa babka włoska

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić babkę Panettone skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...