Jak zrobić batoniki zbożowe

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Słodycze
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 26.08.2014 / 13:08
  • Odsłony: 10 364
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

01Hann

Do poradnika jak zrobić batoniki zbożowe przypisano następujące tagi:

Każdy kto chciałby coś słodkiego ale w nieco zdrowszej formie, musi poznać batoniki zbożowe. Kupne albo zrobione samemu są bardzo dobre i szczególnie spodobają się osobom, które dbają o swoją sylwetkę i troszczą się o to co jedzą. To co potrzebujecie do ich wykonania jest dokładnie widoczne w poradniku. Natomiast ogólnie można powiedzieć, że do wykonania takich domowych batoników zbożowych można użyć wszystkich bakalii jakie lubimy. 

Proces wykonania nie jest trudny a całość pieczemy przez około 30 minut w piekarniku. Potem wystarczy pokroić wszystko ostrym nożem (ale uważajcie, bo te batoniki zbożowe są kruche i delikatne). A kiedy będziecie już kroić i porcjować wszystko na małe batoniki bakaliowe, to na pewno powstaną wam okruchy podczas krojenia. Wystarczy je pozbierać, wsadzić do pojemnika i będziecie mieli fajny dodatek do owsianki. 

Zdrowe batoniki wykonane domowym sposobem są receptą na coś słodkiego w okresie dbania o dietę. W końcu bardzo ciężko jest całkowicie zrezygnować ze słodkości.

Kategoria: Ciasta i desery > Słodycze

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić batoniki zbożowe skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków