Jak zrobić bigos

Poradnik dodany przez: Knorr 03 Nov, 2009 - Dania specjalne
71901 3.33

Bigos - potrawa znana w każdym polskim domu, często także gości na świątecznych stołach. Najlepszy bigos zawsze jest z kilku rodzajów mięs i odpowiedniej kompozycji przypraw.

Składniki:

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 1 główka kapusty słodkiej
  • 0.5 kg mięsa wieprzowego z łopatki
  • 0.5 kg mięsa wołowego
  • 0.5 kg boczku wędzonego
  • 1 golonka
  • 10 g grzybów suszonych
  • 20 g suszonych śliwek
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 1 mała łyżeczka kminku
  • 5 ziarenek czarnego pieprzu
  • 2 łyżki majeranku
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 5 liści laurowych
  • 4 kostki bulionu na wędzonym boczku KNORR
  • Tłuszcz roślinny do smażenia

Do poradnika Jak zrobić bigos przypisano następujące tagi:

dania mięso kapusta specjalne mięsa bigos bigosu dania specjalne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić bigos skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...