Jak zrobić bigos z cukinii

Poradnik dodany przez: ugotowana
1706 0

Są takie potrawy kuchni polskiej, które znają wszyscy i niemal wszyscy szczerze kochają. Ich smak jest synonimem domowego gotowania, a jego podrobienie jest trudne nawet dla najlepszych restauracji. Warto jednak pamiętać, że każdy z przepisów można nieco zmieniać. Modyfikowanie znanych receptur przynosi nie tylko ciekawe rozwiązania ale jest także metodą na to, by to co dobre stawało się jeszcze lepsze. Gotowanie to sztuka. Nawet najlepsze przepisy trzeba umieć odpowiednio zastosować i wiedzieć z jakimi produktami mamy do czynienia. Bez wątpienia bigos to danie, które gości w niemal każdej, polskiej kuchni. Jednak co by się stało, gdyby w tej potrawie zagościła cukinia? Odpowiedź na to pytanie można znaleźć w niniejszym filmiku. Wskazane w nim sposoby na gotowanie bigosu mogą być dla wielu nieortodoksyjne, jednak życie jest po to by próbować nowych smaków. Bigos przepis, którego nie jest w stanie zapomnieć może smakować inaczej, lepiej i pełniej. Warto przy tym pamiętać, że cukinia przepisy z którą można znaleźć wielu książkach kucharskich swoje miejsce odnajdzie także takim daniu, jakim jest bigos. Wszystko to razem sprawia, że warzywa i owoce, które zazwyczaj łączą się z kiszona kapustą tym razem będą jedna mieszanką z pyszną, świeża cukinia. Czy warto próbować takich połączeń? Na pewno dobrze jest sprawdzić, jak smakuje bigos w wersji nieco mniej kwaśnej i bardziej warzywnej. Z drugiej strony, czy bigos może być niedobry? Każdy z nich będzie smaczny. Ważne jest jednak, żeby samodzielnie sprawdzić coś nowego. Pierwszym krokiem na tej drodze będzie bez wątpienie obejrzenie niniejszego filmiku.

Są takie potrawy kuchni polskiej, które znają wszyscy i niemal wszyscy szczerze kochają. Ich smak jest synonimem domowego gotowania, a jego podrobienie jest trudne nawet dla najlepszych restauracji. Warto jednak pamiętać, że każdy z przepisów można nieco zmieniać. Modyfikowanie znanych receptur przynosi nie tylko ciekawe rozwiązania ale jest także metodą na to, by to co dobre stawało się jeszcze lepsze. Gotowanie to sztuka. Nawet najlepsze przepisy trzeba umieć odpowiednio zastosować i wiedzieć z jakimi produktami mamy do czynienia. Bez wątpienia bigos to danie, które gości w niemal każdej, polskiej kuchni. Jednak co by się stało, gdyby w tej potrawie zagościła cukinia? Odpowiedź na to pytanie można znaleźć w niniejszym filmiku. Wskazane w nim sposoby na gotowanie bigosu mogą być dla wielu nieortodoksyjne, jednak życie jest po to by próbować nowych smaków. Bigos przepis, którego nie jest w stanie zapomnieć może smakować inaczej, lepiej i pełniej. Warto przy tym pamiętać, że cukinia przepisy z którą można znaleźć wielu książkach kucharskich swoje miejsce odnajdzie także takim daniu, jakim jest bigos. Wszystko to razem sprawia, że warzywa i owoce, które zazwyczaj łączą się z kiszona kapustą tym razem będą jedna mieszanką z pyszną, świeża cukinia. Czy warto próbować takich połączeń? Na pewno dobrze jest sprawdzić, jak smakuje bigos w wersji nieco mniej kwaśnej i bardziej warzywnej. Z drugiej strony, czy bigos może być niedobry? Każdy z nich będzie smaczny. Ważne jest jednak, żeby samodzielnie sprawdzić coś nowego. Pierwszym krokiem na tej drodze będzie bez wątpienie obejrzenie niniejszego filmiku.

Przepisy na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCiWXI8XDS4lEBwqWi-enu0A?sub_confirmation=1

Składniki:

  • 4 średnie cukinie (ok. 1.5 kg)
  • 400 g wędzonej kiełbasy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 4 pomidory
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • ostra i słodka papryka

Do poradnika Jak zrobić bigos z cukinii przypisano następujące tagi:

gotowanie cukinia bigos warzywa i owoce bigos przepis cukiniaprzepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić bigos z cukinii skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...