Jak zrobić biszkopt do ciasta

Poradnik dodany przez: Mceno00 02 Oct, 2013 - Ciasta i torty
15253 0

Dobry biszkopt do ciasta to przepis na udane ciasto. To samo dotyczy biszkoptu do tortu. Jest to podstawa od której zależy nie tylko smak całego ciasta ale też ma to wpływ na jego konsystencję i wygląd. Spody ciast, czyli biszkopty są do kupienia gotowe w każdym markecie i w większych sklepach osiedlowych. Nie są one złe od razu mówię. Kiedy chcesz zrobić ciasto lub tort w szybki sposób to stają się bardzo pomocne. Ale jeżeli masz czas to zrób swój własny biszkopt do ciasta. Przepis nie jest trudny a ten jest sprawdzony i były wykonywany wiele razy więc nie musisz się obawiać, że to jakaś nowość, która może Ci nie wyjść.

Ale powstaje jeszcze pytanie czym nasączyć biszkopt do tortu ponieważ w wielu przepisach wymagany jest właśnie taki wilgotny biszkopt. No tak naprawdę to zależy od przepisu ale najważniejsze aby nie przesadzać z ilością nasączania np. za pomocą koniaku.

No i jeszcze jedna sprawa, to ciasto to przepis na biszkopt do tortu bez pieczenia. I naprawdę warto go używać w różnych ciastach

Składniki:

  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 mąki ziemniaczanej
  • Pół szklanki cukru
  • 1/4 gorącej wody

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić biszkopt do ciasta skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...