Jak zrobić Boeuf Stroganow z kluskami francuskimi

Poradnik dodany przez: Ciupek-Tv
37627 4.78

Potrawa jednogarnkowa na każdą okazję :) Jest to przepis na bazie wołowiny z dodatkiem klusek po francusku. Boeuf Stroganow to klasyczny sposób przygotowania wołowiny.

Składniki:

  • 500g wołowiny
  • 200g pieczarek
  • 4 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • Ząbek czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1.5l wody
  • * Przyprawy:
  • -liść laurowy
  • -ziele angielskie
  • -słodka czerwona papryka
  • -majeranek
  • -chilli
  • -pieprz
  • -maggi
  • * Kluseczki francuskie:
  • 50g masła
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • Sól

Do poradnika Jak zrobić Boeuf Stroganow z kluskami francuskimi przypisano następujące tagi:

francuskie przepis kluski wołowina kluskami boeuf stroganow francuskimi mięso wołowe smażenie wołowiny

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Boeuf Stroganow z kluskami francuskimi skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...