Jak zrobić Boeuf Stroganow z kluskami francuskimi

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.06.2012 / 12:30
  • Odsłony: 26 513
  • Ocena: 4.78
  • Głosy: 9
  •  

Poradnik dodany przez:

Ciupek-Tv

Do poradnika jak zrobić boeuf stroganow z kluskami francuskimi przypisano następujące tagi:

Potrawa jednogarnkowa na każdą okazję :) Jest to przepis na bazie wołowiny z dodatkiem klusek po francusku. Boeuf Stroganow to klasyczny sposób przygotowania wołowiny.

  • SKŁADNIKI

  • 500g wołowiny
  • 200g pieczarek
  • 4 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • Ząbek czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1.5l wody
  • * Przyprawy:
  • -liść laurowy
  • -ziele angielskie
  • -słodka czerwona papryka
  • -majeranek
  • -chilli
  • -pieprz
  • -maggi
  • * Kluseczki francuskie:
  • 50g masła
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • Sól

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Boeuf Stroganow z kluskami francuskimi skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków