Jak zrobić brownie z malinami na zimową chandrę

Poradnik dodany przez: BabyDoll
6930 0

Ciasta i torty bez wątpienia kojarzą się nam z przyjemnościami. Jeszcze większa jest kiedy mamy proste ciasto.

Ciasto czekoladowe, które dzisiaj Wam przedstawię będzie naprawdę fajne. Dodatkowo warto wspomnieć, że jest to ciasto z malinami. Idealne kiedy chcesz przygotować coś słodkiego.

Klasyczne brownie i przepis na nie, szczególnie z malinami, to najlepszy kumpel gorzkiej kawy.

BLOG: http://highondots.blogspot.com

Pinterest: https://www.pinterest.com/highondots/

Subskrybuj: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=HighOnDotsVideos

Co potrzebujemy na ciasto czekoladowe z malinami?

- czekolada gorzka - 200 g,

- masło - 200 g,

- cukier - 1 szklanka (często daję jedynie pół szklanki, aby ciasto było mniej słodkie),

- mąka pszenna - 1 szklanka,

- jajka - 3 sztuki,

- proszek do pieczenia - płaska łyżeczka,

- kakao - 2 łyżeczki,

- kawa - 2-3 łyżki,

- maliny - 1 szklanka.

Co robimy?

1. Topimy masło i czekoladę (na wolnym ogniu)

2. Odstawiamy do ostudzenia

3. Cukier mieszamy z jajkami

4. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę

5. Dodajemy kakao, kawę, mąkę i proszek do pieczenia

6. 3/4 masy przekładamy do formy

7. Dodajemy maliny (zdecydowanie nie trzeba ich wcześniej rozmrażać)

8. Zakrywamy maliny resztą masy. Zakrywam maliny, ponieważ mój piekarnik bardzo jest wysusza.

9. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut.

10. Dodatkowo pokryłam brownie polewą czekoladową, ale jest to wersja opcjonalna.

Dajcie znać jak Wam wyszło i co ewentualnie zmieniłybyście w przepisie. Do zobaczenia!  

Do poradnika Jak zrobić brownie z malinami na zimową chandrę przypisano następujące tagi:

ciasta i torty proste ciasto ciasto czekoladowe ciasto z malinami coś słodkiego brownie przepis

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić brownie z malinami na zimową chandrę skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...