Jak zrobić bułeczki z nadzieniem

Poradnik dodany przez: lennaMP
4779 0

Cześć, stęskniliście się? Jeśli lubicie moje pomysły na przekąski i niesamowite pieczywo, takie jak nadziewane bułeczki z farszem, to dziś pokażę Wam, moją tajną broń - przekąski na imprezę, które zawsze zaskakują moich gości i pozostają im na długo, dłuuugo w pamięci. Takie bułki z farszem nie są wcale takie trudne do samodzielnego wykonania, jak mogłoby się wydawać. Dlatego zapraszam Was do obejrzenia mojego dzisiejszego filmu w którym wszystko tłumaczę i odsyłam Was do innych produkcji, gdzie znajdziecie sporo fajnych i ciekawych patentów.

Jak przygotować zakwas do domowych wypieków?Z akwas to nic innego jak dzikie drożdże, które sami sobie hodujemy przy użyciu jedynie dwóch podstawowych składników. Do jego przygotowania potrzebna jest bowiem tylko mąka żytnia oraz przegotowana, letnia woda. Do czystego i suchego słoika wsypujemy 50g mąki żytniej. Najlepiej do przygotowywania żytniego zakwasu nadaje się mąka żytnia pełnoziarnista. Jest ona dostępna w większych sieciach handlowych, więc nie ma specjalnego problemu z jej kupieniem. Do wody dodajemy 50g przegotowanej, ostudzonej wody. Słoiczek przykrywamy gazą lub czystą ściereczką i nakładamy gumkę recepturkę tak by tkanina nie zsuwała się ze słoika. Słoiczek pozostawiamy w ciepłym miejscu. Najlepiej co 12 godzin wymieszać powstający zakwas czystą i suchą łyżeczką. Raz na dobę zakwas należy dokarmić. To również nie jest trudna ani czasochłonna czynność. Aby to zrobić dosypujemy kolejnych 50g mąki żytniej i dolewamy 50g letniej, przegotowanej wody. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy. Traktując mieszaninę według tego schematu gotowy zakwas otrzymamy po 4-5 dniach.

Do poradnika Jak zrobić bułeczki z nadzieniem przypisano następujące tagi:

pieczywo domowe wypieki pomysły na przekąski przekąski na imprezę nadziewane bułeczki bułki z farszem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić bułeczki z nadzieniem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...