Jak zrobić Butter Chicken

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 13.07.2013 / 16:00
  • Odsłony: 10 580
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Darko73

Dziś taki trochę debiut, czyli nieśmiała próba zbliżenia się do kuchni indyjskiej wykonując przepis na maślanego kurczaka, czyli Butter Chicken. Pomysł na kurczaka po indyjsku wjeżdża najpierw w Twoje myśli a potem kiedy już będziesz miał zaszczepioną tą ideę, zaczynasz wszystko kompletować i działasz. A sekret smaku tutaj jest tak naprawdę prosty. To przyprawy dają nam tą otoczkę smakową orientalnej indyjskiej kuchni. Pomyśl tylko cóż to będzie za przepis na obiad. Jakież będzie zaskoczenie kiedy powiesz wszystkim, że dziś będzie przepis na kurczaka po indyjsku. Coś innego, coś co będzie warte naszej kulinarnej uwagi. Jednak nie ominie Cię jedna rzecz. Będzie trzeba zapinać do sklepu po przyprawy które dają nam ten specjalny smak. Tutaj nie ma, że boli, trochę będzie trzeba poszukać tych przypraw. Niestety w Biedronce ich nie znajdziesz. Dania z kurczaka to nadal u nas w Polsce najbardziej popularne dania. Na szczęście piersi z kurczaka można przygotować na wiele sposobów.

  • SKŁADNIKI

  • Pierś z kurczaka tak ze 300 gram
  • Kukruma
  • Mieszanka przypraw indyjskich
  • Kminek mielony
  • Mieszanka przypraw Tandori Masala
  • Ostre chili
  • Pieprz i sól
  • Olej
  • Czosnek
  • Świeży imbir
  • Cebula
  • Masło
  • Pomidory w sosie własnym
  • Zapraszam na siłę:
  • facebook.com/pages/Dziki-Chili/523529904327749

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Butter Chicken skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków