Jak zrobić carpaccio po polsku

Poradnik dodany przez: JK3Lon 01 Jul, 2010 - Cielęcina
42093 3.57

A dzisiaj pokazuję drugie danie włoskie: carpaccio. Teoretycznie powinno się to jeść na surowo ale jeżeli chodzi o mięso to lepiej nie ufać sklepikarzom i lepiej potrzymać parę sekund na patelni. Carpaccio można robić np. z ośmiornicy lub z tuńczyka ale w Polsce jest dużo mięska ... i pokazuję jak się gotuje carpaccio z cielęciny.

Składniki:

  • Cielęcina cieniutko krojona
  • Sól
  • Ser grana lub pecorino
  • Rukola
  • Oliwa z oliwek

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić carpaccio po polsku przypisano następujące tagi:

mięso cielęcina surowe włoskie wołowina carpaccio włosku surowo

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić carpaccio po polsku skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...