Jak zrobić ceviche - meksykańska przystawka

Poradnik dodany przez: BestRecipes
8912 0

Kuchnia meksykańska i prosta przystawka, która zachwyca wszystkich. Ceviche ma wszystko to co powinna mieć każda przystawka i przekąska: 

- jest to świeże danie
- nie wymaga gotowania
- ceviche można przygotować wcześniej a na przyjęciu już tylko je podać
- nie jest to ciężkie danie
- bardzo dobrze wygląda

Ceviche podajemy na plackach tacos, czego w sumie można było się spodziewać po kuchni meksykańskiej :) To połączenie sprawdza się świetnie i lepiej tego nie zmieniać. Proste przystawki to przepisy dla każdego a ilość składników które zostały tutaj użyte starcza na jakieś 12 porcji, więc całkiem sporo. 

Przystawki i przekąski coraz bardziej są u nas popularne nie tylko w restauracjach ale także w domach, podczas różnych spotkań, imprez i specjalnych dni czy specjalnych okazji kiedy to ma się zjawić u nas więcej gości. Nawet przystawki i przekąski zawitały na grillowych spotkaniach, gdzie rzadko się pojawiały. 

Ceviche i sposób wykonania tej przystawki znajdziecie także na http://allrecipes.pl/

Składniki:

  • ilość porcji: 12
  • 1 kg białej ryby pokrojonej w 1-cm kostkę
  • 4 limonki
  • 1/2 pomarańczy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 zielona papryczka chili
  • 5 zielonych cebulek
  • 2 mango
  • 3 pomidory
  • garść świeżej kolendry
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 awokado

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić ceviche - meksykańska przystawka przypisano następujące tagi:

przystawki dania specjalne kuchnia meksykańska ceviche proste przystawki przystawki i przekąski

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ceviche - meksykańska przystawka skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...