Jak zrobić Chaczapuri - gruziński zapiekany placek

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pizza i zapiekanki
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.11.2013 / 18:48
  • Odsłony: 24 203
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

kulinarnatv

Do poradnika jak zrobić chaczapuri - gruziński zapiekany placek przypisano następujące tagi:

Zapiekany placek Chaczapuri to placek nadziewany różnymi serami i tutaj jest dowolność w mieszaniu serów. W tym przepisie będzie to camembert, mozzarella i feta. Od razu widać, że placek drożdżowy z takim nadzieniem to nie jest pozycja dla osób liczących kalorie. Ale wiecie co, czasem trzeba zgrzeszyć aby poznać ciekawe i wyjątkowe nowe smaki. Kuchnia gruzińska jest u nas mało popularna ale ten zapiekany placek może to zmienić, ponieważ jest to prosty przepis na obiad inny niż wszystkie i dobry pomysł na kolację. 

A przepisów na zapiekanki i tego typu rzeczy jest wiele i jeżeli nie wiesz co wybrać a chcesz spróbować czegoś wyjątkowego co dosyć łatwo zrobić to skuś się na Chaczapuri. Tutaj nawet nazwa brzmi ciekawie. Sprawdź jak przygotować i jak zrobić taki placek z serem (a raczej z różnymi serami bo przecież chodzi o mieszankę) i wykonaj w domu ten pomysł. Roztopiony i ciągnący się ser będzie na pewno ucztą dla Twojego podniebienia. 

A po więcej przepisów na: http://www.kulinarnatv.pl

  • SKŁADNIKI

  • mąka
  • drożdże
  • jogurt grecki
  • camembert
  • mozzarella
  • feta
  • jajko
  • sól i pieprz

Kategoria: Pizza i zapiekanki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Chaczapuri - gruziński zapiekany placek skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków