Jak zrobić Chaczapuri - gruziński zapiekany placek

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
24503 5

Zapiekany placek Chaczapuri to placek nadziewany różnymi serami i tutaj jest dowolność w mieszaniu serów. W tym przepisie będzie to camembert, mozzarella i feta. Od razu widać, że placek drożdżowy z takim nadzieniem to nie jest pozycja dla osób liczących kalorie. Ale wiecie co, czasem trzeba zgrzeszyć aby poznać ciekawe i wyjątkowe nowe smaki. Kuchnia gruzińska jest u nas mało popularna ale ten zapiekany placek może to zmienić, ponieważ jest to prosty przepis na obiad inny niż wszystkie i dobry pomysł na kolację. 

A przepisów na zapiekanki i tego typu rzeczy jest wiele i jeżeli nie wiesz co wybrać a chcesz spróbować czegoś wyjątkowego co dosyć łatwo zrobić to skuś się na Chaczapuri. Tutaj nawet nazwa brzmi ciekawie. Sprawdź jak przygotować i jak zrobić taki placek z serem (a raczej z różnymi serami bo przecież chodzi o mieszankę) i wykonaj w domu ten pomysł. Roztopiony i ciągnący się ser będzie na pewno ucztą dla Twojego podniebienia. 

A po więcej przepisów na: http://www.kulinarnatv.pl

Składniki:

  • mąka
  • drożdże
  • jogurt grecki
  • camembert
  • mozzarella
  • feta
  • jajko
  • sól i pieprz

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić Chaczapuri - gruziński zapiekany placek przypisano następujące tagi:

pizza i zapiekanki pomysł na obiad pomysł na kolację przepis na zapiekankę zapiekany placek chaczapuri kuchnia gruzińska przepis na placek placek z serem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Chaczapuri - gruziński zapiekany placek skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...