Jak zrobić Chateaubriand - klasyczny stek francuski

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
20238 5

Chateaubriand to klasyczny, francuski stek wołowy. Nazwa pochodzi od francuskiego pisarza. Polędwica wołowa wspaniale komponuje się z pasztetem i pieczywem. Stek po francusku to przepis który na zawsze udowodni wszystkim, że polędwica wołowa to królowa wszystkich mięs. Cały sekret tego wspaniałego smaku który chcemy dzisiaj otrzymać tkwi nie tylko w sposobie przygotowania i usmażenia mięsa tale także w dodatkach w tym w najważniejszym dodatku jakim jest grillowany, grubo zmielony pasztet. Smażenie polędwicy w teorii nie jest trudne,jednak przesmażona polędwica już do niczego nie będzie się nadawać. Ale z tym przepisem gdzie wszystko jest wytłumaczone, zobaczycie, że możecie sami przygotować to wspaniałe, podniosłe i eleganckie danie w którym króluje polędwica wołowa. Przepisy związane z tym mięsem łatwo znaleźć w sieci ale tutaj jednak trochę inaczej to wygląda, gdyż ten przepis jest takim ukoronowaniem dotychczasowych sposobów przygotowywania polędwicy wołowej.

Po więcej zapraszamy na naszą stronę z przepisem:

http://www.kulinarnatv.pl/chateaubriand_przepis

Składniki:

  • polędwica wołowa
  • grubo zmielony pasztet
  • pieczarki
  • białe pieczywo
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • sól i pieprz

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić Chateaubriand - klasyczny stek francuski przypisano następujące tagi:

wołowina polędwica wołowa stek wołowy chateaubriand stek po francusku krwisty stek smażenie polędwicy polędwica wołowa przepisy jak usmażyć stek

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Chateaubriand - klasyczny stek francuski skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...