Jak zrobić Chili Con Carne

Poradnik dodany przez: kulinarnatv 21 Mar, 2014 - Wołowina
9517 5

Przepis wideo, który pokazuje jak zrobić teksańsko-meksykańską potrawę chili con carne z krojoną wołowiną. Chili con carne jest znane na całym świecie i z tego powodu ta potrawa ma wiele modyfikacji i jest przygotowywana na przeróżne sposoby. Mimo tego, podstawowe składniki takie jak mięso i papryka chili są raczej niezmienne. 

To meksykańskie danie najczęściej robimy z mięsem mielonym, ponieważ nie ma co ukrywać, tak jest najszybciej i najprościej. Jednak dziś ten przepis zostanie przedstawiony w oryginalnej formie, czyli z mięsem wołowym ale krojonym.

Przygotowanie nie jest bardzo trudne i z pewnością to będzie ciekawy pomysł na obiad i na wykorzystanie wołowiny, która w tym wydaniu będzie wyjątkowo aromatyczna, gdyż wcześniej wykonamy marynatę w której nasza wołowina będzie leżakować.

Tylko nie przesadzajcie z ilością papryczek chili. One mają za zadanie nadać naszej potrawie smak a nie spowodować wypalenie naszych kubków smakowych. 

Więcej przepisów na: http://www.kulinarnatv.pl

Składniki:

  • wołowina - 700 gram
  • czosnek - 6-7 ząbków
  • papryka chili - 3 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • marchewka - 1 szt.
  • pomidory pelatti - 1 puszka
  • czerwone wytrawne wino - 1 duży kieliszek
  • czerwona fasola - 1 puszka
  • sos wocester - 2-3 łyżki
  • cynamon - 1 laska
  • kmin - 1 łyżeczka
  • kolendra - 1 łyżeczka
  • papryka wędzona - 1 łyżka
  • płatki chili - 1 łyżka
  • oregano suszone - 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • świeża kolendra
  • sól i pieprz

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Chili Con Carne skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...