Jak zrobić chińską zupę jarzynową

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Zupy
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 05.12.2009 / 11:45
  • Odsłony: 45 260
  • Ocena: 4.00
  • Głosy: 8
  •  

Poradnik dodany przez:

Wiktorren

Do poradnika jak zrobić chińską zupę jarzynową przypisano następujące tagi:

Chińska zupa jarzynowa. Ten przepis jest ponoć bardzo popularny w Chinach. Jako, że kuchnie azjatyckie są jednymi z moich ulubionych, spróbowałem tym razem zrobić taką zupkę. Efekt był jak najbardziej pozytywny. Polecam osobom lubiącym zupy jako odmianę w codziennej kuchni polskiej.

  • SKŁADNIKI

  • Składniki (4 porcje):
  • * Wywar z warzyw (ok. 1litr)
  • * Pojedyncza pierś z kurczaka
  • * Cebula
  • * Kilka grzybów "Mun"
  • * Ok 200 g. kapusty pekińskiej
  • * Warzywa chińskie (kiełki fasoli mung i pędy bambusa itp.)
  • * Ząbek czosnku
  • * Papryczka chili
  • * Makaron (wedle uznania)
  • * Olej do smażenia
  • * Sos sojowy lub łyżka wytrawnego wina lub piwa
  • * Cukier
  • * Sól
  • * Poradnik tekstowy:
  • http://tinypaste.com/abb19

Kategoria: Zupy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić chińską zupę jarzynową skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków