Jak zrobić chińską zupę jarzynową

Poradnik dodany przez: Wiktorren 05 Dec, 2009 - Zupy
46107 4

Chińska zupa jarzynowa. Ten przepis jest ponoć bardzo popularny w Chinach. Jako, że kuchnie azjatyckie są jednymi z moich ulubionych, spróbowałem tym razem zrobić taką zupkę. Efekt był jak najbardziej pozytywny. Polecam osobom lubiącym zupy jako odmianę w codziennej kuchni polskiej.

Składniki:

  • Składniki (4 porcje):
  • * Wywar z warzyw (ok. 1litr)
  • * Pojedyncza pierś z kurczaka
  • * Cebula
  • * Kilka grzybów "Mun"
  • * Ok 200 g. kapusty pekińskiej
  • * Warzywa chińskie (kiełki fasoli mung i pędy bambusa itp.)
  • * Ząbek czosnku
  • * Papryczka chili
  • * Makaron (wedle uznania)
  • * Olej do smażenia
  • * Sos sojowy lub łyżka wytrawnego wina lub piwa
  • * Cukier
  • * Sól
  • * Poradnik tekstowy:
  • http://tinypaste.com/abb19

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić chińską zupę jarzynową przypisano następujące tagi:

warzywa jedzenie chinska zupa chińszczyzna zupę zupka jarzynowa

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić chińską zupę jarzynową skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...