Jak zrobić chipsy z jarmużu

Poradnik dodany przez: jushyreny 25 Feb, 2016 - Warzywa i owoce
4649 0

Cześć, dziś kolejny dziwny przepis, do którego zostały wykorzystane warzywa i owoce.

Pierwszy raz w życiu przygotowałam chipsy z jarmużu kilka dni temu i naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem! Bo te chipsy są przepyszne!!! W smaku nie są podobne do tradycyjnych ziemniaczanych chipsów, ale mimo to są naprawdę smaczne. Domowe chipsy są co ważniejsze dużo zdrowsze. Ja dodałam do nich wędzoną ostrą paprykę i wyszło genialnie. Chipsy są chrupiące i delikatne, trzeba brać je w palce ostrożnie aby ich nie pokruszyć. Podczas pieczenia tych chipsów, bardzo ważne jest, aby je równo rozłożyć na blaszce do pieczenia, tak aby kawałki liści się nie dotykały - dzięki temu chipsy równomiernie wyschną i będą smaczniejsze. Te chipsy świetnie nadają się do piwa i mogą zastępować zwykłe chipsy ziemniaczane. I co ważniejsze są dużo zdrowsze niż chipsy z ziemniaków!

Zdrowe przekąski są teraz na topie, więc z pewnością zaimponujecie swoim znajomym podając coś takiego. Zdrowe przekąski, które mają w sobie jarmuż, to przepisy kulinarne pełną gęba.

Dlatego oglądajcie jak powinna wyglądać szybka przekąska do filmu, ale i nie tylko. Wszystko zależy od tego jak chcecie żeby było wykorzystane Wasze jedzonko.

Mam nadzieję, że będziecie mieli dużo frajdy z robienia tego typu rzeczy, a dodatkowo, że spodobają się one nie tylko Waszym znajomym, ale także rodzinie. Nie zapomnijcie także o subskrybowaniu tego kanału oraz o komentarzach :).

Jeśli macie uwagi, bądź pytania, to piszcie śmiało.

Zapraszam też na: http://panifotografgotuje.eu/ http://www.panifotograf.eu/ http://www.panifotograf.eu/blog/ https://www.facebook.com/PaniFotograf.eu

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić chipsy z jarmużu przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce jarmuż domowe chipsy zdrowe przekąski jarmuż przepisy kulinarne szybka przekąska do filmu

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić chipsy z jarmużu skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...