Jak zrobić chłodnik litewski

Poradnik dodany przez: Amadeus Hotel 25 Jul, 2010 - Zupy
47456 4.86

W kolejnym odcinku eksperckiego poradnika, szef kuchni Piotr Rychlewski przedstawi sposób na przyrządzenie chodnika po litewsku. Jak wskazuje nazwa, jest to potrawa podawana na zimno, często na bazie jogurtu, zsiadłego mleka, czy kefiru w połączeniu z kiszonymi ogórkami lub botwiną. Najlepiej przyrządzać chłodnik późną wiosną i latem, kiedy pojawiają się świeże warzywa.

Składniki:

  • - 4 szklanki jogurtu
  • - Duży pęczek botwinki
  • - Zielona ogórek 200 g
  • - Koperek
  • szczypiorek
  • - 2 jajka ugotowane na twardo
  • - Cukier
  • sól
  • pieprz
  • - Sok z cytryny

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić chłodnik litewski przypisano następujące tagi:

lato potrawa chłodnik zimno zupy litewski

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić chłodnik litewski skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...