Jak zrobić chrupiącą rybę na obiad

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryby
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 30.10.2013 / 12:00
  • Odsłony: 20 731
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

TaaakiPrzepis

Nie ma nic lepszego na piątkowy obiad niż dobrze przygotowana rybka w chrupiącej panierce. Żadna tam gotowana ryba na parze, czy ryba tylko otoczona w mące. Chrupiąca panierka do ryby to jest to co najbardziej lubimy w zwykłej rybie. No bo przecież wiadomo, że takiej chrupiącej panierki nie wykorzystamy do łososia, ponieważ to mięso i tą rybę przygotowuje się całkiem inaczej. Ale inne ryby, które są przede wszystkim tańsze jak najbardziej można przygotować tak aby były chrypiące. W końcu chrupiąca rybka jest czymś pożądanym i już nie będzie miało znaczenia z czym ją podamy Czy z ziemniakami, ryżem, czy nawet chlebem. A poza tym, to pamiętajmy też że wciąż w Polsce bardzo mało jemy ryb a jak wiadomo ryby są zdrowe. 

Przepis na panierkę pewnie każdy z was jakiś ma i pewnie są trochę prostsze od tego przepisu i nie potrzeba tylu składników. No niestety prawdziwa chrupkość, która będzie lepsza nawet niż z restauracji  wymaga trochę innego podejścia niż zwykła panierka do ryby. Jak zrobić prawdziwie chrupiącą rybę przepis który warto poznać

  • SKŁADNIKI

  • 60 g mąki
  • 1 jajko (osobno żółtko i białko)
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżka oleju arachidowego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • Szczypta chili w proszku
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 4 łyżki wody
  • Odrobina oleju sezamowego
  • Odrobina cukru

Kategoria: Ryby i owoce morza > Ryby

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić chrupiącą rybę na obiad skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków