Naprawdę dobre frytki to takie, które mają chrupiącą skórkę która otacza delikatny miąższ który jest w środku. Te frytki z tego przepisu mają lekko maślano-orzechowy smak a to za sprawą użycia klarowanego masła które gorąco polecam. Co prawda klarowane masło jest drogie ale naprawdę warto go używać do różnych przepisów w których mamy coś usmażyć na maśle. No i klarowane masło też można zrobić samemu. Oto przepis: http://kulinaria.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-maslo-klarowane
A powracając do frytek. Przepis wiadomo, że jest prosty ale aby frytki wyszły jak najlepiej to warto posłuchać porad i wskazówek dotyczących smażenia tych pysznych rzeczy. Frytki domowe wykonane tą metodą będą miały mało tłuszczu a to za sprawą wstępnego przygotowania dzięki któremu mniej tłuszczu wsiąknie do środka podczas smażenia frytek.
I najważniejsze: do frytek użyj ziemniaków z dużą zawartością skrobi. Sprawdzisz to przekrajając ziemniaka na pół i potem pocieraj pocieraj o siebie przekrojone połówki. Jeżeli się skleją i się będą mocno trzymać to Twój ziemniak ma dużo skrobii co jet tym czego szukamy