Jak zrobić ciasto drożdżowe z kruszonką w wersji Lean

Poradnik dodany przez: Tudor
134692 4.27

Kolejna produkcja, tym razem pokazująca jak łatwo jest zrobić ciasto drożdżowe. Nie trzeba go przy tym zagniatać ciasta przez dwie godziny i czekać aż wyrośnie przez 4 godziny. Świetne ciasto w szybki i sprawny sposób. W następnym filmie zobaczycie jak zrobić kruszonkę do ciasta drożdżowego (szczegółowy opis)

Składniki:

  • - 500g mąki tortowej typ 450
  • - Pół szklanki cukru
  • - 5dkg drożdży
  • - 4/5 szklanki ciepłego mleka
  • - Jajko
  • - Margarynę w kostce do posmarowania blachy
  • - Nóż
  • - Drewniana łyżka
  • - Miska
  • - Szklanka
  • - Miarka

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić ciasto drożdżowe z kruszonką w wersji Lean przypisano następujące tagi:

deser ciasto upiec drożdże lean drożdżowe ciasta kruszonka posypka kruszonkę torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciasto drożdżowe z kruszonką w wersji Lean skomentowało 11 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...