Jak zrobić ciasto - kawowo śmietankowa Stefanka

Poradnik dodany przez: DeserekTV
18022 4

Zagłosuj i oddaj swój głos - Kliknij "Kciuk w Górę" i napisz co Ci się podobało :) Dziś postanowiłem na deser zaserwować swym domownikom śmietankowo-kawową Stefankę. Przepis ten jest bardzo popularny już od wielu lat i pewnie go znacie w różnych odmianach. Ten deser zawsze miałem okazję kosztować u swej Cioci, która specjalizuje się w tego typu ciastach. Mi osobiście takie desery odpowiadają bo są przepyszne, nie są zbyt słodkie, nie są mdłe i są podawane na zimno. Przepis jest bardzo prosty i zachęcam Was wszystkich do jego wypróbowania. A jaki jest smak - ummmmm trudno opisać bo aż ślinka cieknie. Zatem zapraszam do zrobienia tego deseru i czekam na Wasze opinie.

Składniki:

  • cukier puder 1/2 szklanki
  • masło 250 gram (musi być miękkie)
  • herbatniki Petit Bery 250g – maślane
  • herbatniki Petit Bery 50g – kakaowe
  • śmietana kremówka 200 ml
  • cukier z prawdziwą wanilią 1-2 łyżeczki
  • kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
  • kawa rozpuszczalna 5 łyżeczek wymieszanych z gorącą wodą 15 ml
  • kakao do posypki i do smaku
  • kawa rozpuszczalna do posypania
  • mleko do namaczania herbatników 1 szklanka
  • * Zapraszamy tutaj:
  • http://www.Deserek.TV

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić ciasto - kawowo śmietankowa Stefanka przypisano następujące tagi:

deser kawa ciasto ciasta deserowe ciasta i torty na zimno bez pieczenia do kawy kawowe stefanka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciasto - kawowo śmietankowa Stefanka skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...