Jak zrobić ciasto Kopiec Kreta

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ciasta i torty
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 13.05.2013 / 10:30
  • Odsłony: 50 720
  • Ocena: 4.89
  • Głosy: 9
  •  

Poradnik dodany przez:

DeserekTV

Jeżeli film spodobał się Proszę Daj Kciuk w Górę :) Oto kolejny bardzo prosty przepis na bardzo smaczne i bardzo popularne ciasto. Z tym ciastem poradzi sobie nawet laik kulinarny :) Takie ciasto można wykonać w wersji bez pieczenia kupując gotowy biszkopt - jednak najlepsze i najsmaczniejsze jest wtedy, gdy biszkopt wykonamy osobiście. Ciasto jest rewelacyjne i fantastyczne w smaku - jednym słowem "Smakuśne" :) Jeżeli jesteś laikiem kulinarny kup gotowy biszkopt i wykonaj Kopiec Kreta wg tego przepisu. Smacznego :)

  • SKŁADNIKI

  • Biszkopt własnej roboty:
  • 5 jajek
  • kakao 1/2 szklanki
  • mąka 2/3 szklanki
  • cukier kryształ 3/4 szklanki
  • tortownica o śr. 20-22 cm
  • Nadzienie:
  • śmietana kremówka 400 ml
  • fiks do śmietany 2 szt.
  • cukier puder 3 łyżeczki
  • 3/4 puszki brzoskwiń
  • 4 kostki startej gorzkiej czekolady
  • Zapraszamy do Subskrybcji naszego Kanału :)
  • http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=DeserekTVpl
  • oraz tutaj:
  • http://deserektv.pl/kopiec-kreta

Kategoria: Ciasta i desery > Ciasta i torty

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciasto Kopiec Kreta skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków