Jak zrobić ciasto marchewkowe z kremem

Poradnik dodany przez: BestRecipes 14 May, 2013 - Ciasta i torty
22977 4

Ciasto z dodatkiem marchewki jest bardzo wilgotne i puszyste. Tutaj dodaliśmy jeszcze cynamon i orzechy pekan a także delikatny krem z serka śmietankowego. Pycha! Można z niego też upiec mufiny!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 i 1/4 szklanki (300 ml) oleju roślinnego
  • 2 szklanki (400 g) cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 szklanki (250 g) mąki pszennej
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3 szklanki (300 g) startej marchewki
  • 1 szklanka (100 g) posiekanych orzechów pekan
  • 115 g masła o temperaturze pokojowej
  • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 4 szklanki (500 g) cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka (100 g) posiekanych orzechów pekan
  • Dołącz do nas na:
  • www.allrecipes.pl



Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić ciasto marchewkowe z kremem przypisano następujące tagi:

ciasta i torty ciasto marchewkowe ciasto marchewka puszyste ciasto przepis na ciasto z marchewki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciasto marchewkowe z kremem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...