Pomysłów na obiad w sezonie letnim jest całe mnóstwo i możemy na nowo odkrywać różne smaki. Młoda kapusta to jedna z tych rzeczy, które odpowiednio przygotowane, będą smakować fantastycznie. Proste dania i proste smaki najlepiej podbudowują i dziś właśnie przepis na cieciorkę z młodą kapustą.
Jest to syte, bardzo wartościowe danie w którym strączkowa roślina ma niesamowite zalety zdrowotne i smakowe. Cieciorka mało popularna jest jako danie i składnik dania a to pewnie dlatego, że wcześniej trzeba ją przygotować i namoczyć. Ale kiedy już to zrobimy, to reszta już pójdzie szybko. Po prostu ten obiad trzeba sobie zaplanować i tyle.
Takie bezmięsne danie świetnie smakuje, szczególnie właśnie w okresie letnim kiedy młoda kapusta jest najlepsza. Szukając zdrowych potraw w prostym stylu ta pozycja powinna was zainteresować. Zobaczcie jak zrobić cieciorkę aby był bardzo dobra w smaku i aby wyciągnąć z niej jak najwięcej aromatu. Niech ten pomysł na obiad będzie waszą letnią propozycją smakową