Jak zrobić cieciorkę z młodą kapustą

Poradnik dodany przez: Mceno00 02 Jun, 2014 - Warzywa i owoce
6344 0

Pomysłów na obiad w sezonie letnim jest całe mnóstwo i możemy na nowo odkrywać różne smaki. Młoda kapusta to jedna z tych rzeczy, które odpowiednio przygotowane, będą smakować fantastycznie. Proste dania i proste smaki najlepiej podbudowują i dziś właśnie przepis na cieciorkę z młodą kapustą. 

Jest to syte, bardzo wartościowe danie w którym strączkowa roślina ma niesamowite zalety zdrowotne i smakowe. Cieciorka mało popularna jest jako danie i składnik dania a to pewnie dlatego, że wcześniej trzeba ją przygotować i namoczyć. Ale kiedy już to zrobimy, to reszta już pójdzie szybko. Po prostu ten obiad trzeba sobie zaplanować i tyle. 

Takie bezmięsne danie świetnie smakuje, szczególnie właśnie w okresie letnim kiedy młoda kapusta jest najlepsza. Szukając zdrowych potraw w prostym stylu ta pozycja powinna was zainteresować. Zobaczcie jak zrobić cieciorkę aby był bardzo dobra w smaku i aby wyciągnąć z niej jak najwięcej aromatu. Niech ten pomysł na obiad będzie waszą letnią propozycją smakową

Składniki:

  • 350 gramów cieciorki
  • 1 średnia kapusta
  • sok z połowy cytryny lub 1 łyżka octu balsamicznego
  • pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem
  • pęczek koperku
  • kilka listków bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki pszennej lub bułki tartej
  • 1 łyżka z brzuszkiem masła lub 2 łyżki oleju
  • mieszanka prowansalska
  • pieprz Cayenne
  • sól
  • cukier (miód) do smaku

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić cieciorkę z młodą kapustą przypisano następujące tagi:

cieciorka warzywa i owoce pomysł na obiad młoda kapusta cieciorka z młodą kapustą jak zrobić cieciorkę cieciorka przepisy cieciorka gotowanie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić cieciorkę z młodą kapustą skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...