Jak zrobić ciepłego loda z czekoladą i posypką

Poradnik dodany przez: lennaMP
1576 0

Masz ochotę na coś słodkiego? Możesz stworzyć ciepłe lody, domowym sposobem. Któż z nas nie zajadał się nimi kupując je w delikatesach. Teraz możesz stworzyć je samodzielnie i przypomnieć sobie smak swojego dzieciństwa. Do ich przygotowania potrzebujesz herbatników. Wkładasz je do zamkniętego woreczka i następnie rozgniatasz na drobne kawałki, przy pomocy wałka do ciasta. Następnie przesypujesz je do miseczki i dodajesz do nich nutellę. To pierwszy etap stworzenia domowych lodów na ciepło. Otrzymaną masę formujesz w kuleczki. Teraz już możesz sięgnąć po ulubiony wafelek lodowy i zamoczyć jego brzegi w roztopionej, gorącej czekoladzie. Następnie uformowaną gałkę ciepłych lodów umieszczasz w wafelku. Teraz przygotowane lody wkładasz do lodówki na 10 minut. Po wyjęciu z lodówki obtaczasz je w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie obsypujesz kolorowym cukrem dekoracyjnym. Tak przygotowane lody domowe znów trafiają do lodówki, a po wyjęciu już są gotowe. Możesz je spożywać od razu i cieszyć się niepowtarzalnym smakiem. To szybki sposób na przygotowanie czegoś słodkiego i smacznego, który warto wykorzystać i wypróbować, np. kiedy organizujemy przyjęcie urodzinowe dla dziecka, choć na imprezę dla dorosłych także się sprawdzi i przypomni im ulubiony smak z dzieciństwa. Domowe lodyto coś wyjątkowego i możemy je przyrządzić z różnych składników, takich jak podpowiada nam wyobraźnia. Jednak przepis na czekoladowe rożki na ciepło, z pewnością każdemu przypadnie do gustu i jeszcze poprosi o dokładkę. Z pewnością zaskoczy go fakt, jak prosty jest przepis na lody domowe. Takie słodycze, wykonane samodzielnie, to nie tylko pyszności, ale także satysfakcja z własnej pracy. 

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić ciepłego loda z czekoladą i posypką przypisano następujące tagi:

słodycze domowe lody lody domowe coś słodkiego ciepłe lody

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ciepłego loda z czekoladą i posypką skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...