Kotlet Cordon Bleu to bardzo znane danie, do którego przyrządzenia potrzebny jest nam drób najwyższej jakości. Ten kotlet można odnaleźć w kartach wielu restauracji, ponieważ tak na prawdę to bardzo prosty przepis. Cordon bleu nie wymaga nadzwyczajnych umiejętności, a za razem jest bardzo wykwintnym daniem. Oglądając ten poradnik dowiecie się jak ugotować te danie. Ja najczęściej do tego przepisu używam piersi indyczej, jednak pierś z kurczaka nadaje się równie dobrze. Warto też pomyśleć o dodatkach które umieścimy w środku, czyli szynce i serze żółtym. To od nich również bierze się smak tego dania. Ja uwielbiam podawać te kotlety z ziemniaczkami w mundurkach oraz świeżą surówką z młodej kapusty i marchwi. Kiedy tylko mam okazję z chęcią je przyrządzam, ponieważ to szybki i prosty przepis. Jeżeli macie ochotę poczuć się we własnej jadalni jak w wykwintnej restauracji to zacznijcie właśnie od tego przepisu. Na pewno będzie to dobry początek na urozmaicenie Waszego menu, dlatego gorąco Was zachęcam do wypróbowania go już dzisiaj.