Jak zrobić Cordon Bleu

Poradnik dodany przez: ligojka88 16 Sep, 2013 - Drób
15880 5

Kotlet Cordon Bleu to bardzo znane danie, do którego przyrządzenia potrzebny jest nam drób najwyższej jakości. Ten kotlet można odnaleźć w kartach wielu restauracji, ponieważ tak na prawdę to bardzo prosty przepis. Cordon bleu nie wymaga nadzwyczajnych umiejętności, a za razem jest bardzo wykwintnym daniem. Oglądając ten poradnik dowiecie się jak ugotować te danie. Ja najczęściej do tego przepisu używam piersi indyczej, jednak pierś z kurczaka nadaje się równie dobrze. Warto też pomyśleć o dodatkach które umieścimy w środku, czyli szynce i serze żółtym. To od nich również bierze się smak tego dania. Ja uwielbiam podawać te kotlety z ziemniaczkami w mundurkach oraz świeżą surówką z młodej kapusty i marchwi. Kiedy tylko mam okazję z chęcią je przyrządzam, ponieważ to szybki i prosty przepis. Jeżeli macie ochotę poczuć się we własnej jadalni jak w wykwintnej restauracji to zacznijcie właśnie od tego przepisu. Na pewno będzie to dobry początek na urozmaicenie Waszego menu, dlatego gorąco Was zachęcam do wypróbowania go już dzisiaj. 

Składniki:

  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • Pieprz
  • Papryka
  • Vegeta
  • Pierś z kurczaka
  • Szynka
  • Ser żółty
  • Wykałaczki

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić Cordon Bleu przypisano następujące tagi:

drób jak ugotować jak przygotować cordon blue prosty przepis przepis na cordon blue przepisy na kotlety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Cordon Bleu skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...