Jak zrobić creme brulee

Poradnik dodany przez: Smacznego_pl
82496 4.4

Creme brulee to klasyczny francuski deser. Nazwa oznacza dosłownie "przypalony krem". Jest to deser przygotowywany na bazie kremu z jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Podaje się go schłodzonego.

Składniki:

  • śmietana kremówka 36% - 500 ml
  • laska wanilii - 1 sztuka
  • żółtka - 6 sztuk
  • cukier - 100 g
  • brązowy cukier - trochę
  • miód - 50 g

Do poradnika Jak zrobić creme brulee przypisano następujące tagi:

lody deser lód krem francuski desery kremowy creme brulee

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić creme brulee skomentowało 8 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...