Jak zrobić curry wołowe

Poradnik dodany przez: Jolantani 19 Dec, 2010 - Wołowina
26452 4.33

Kolejna podróbka chińskiego takeawaya, czyli curry wołowe. Ten przepis pokaże wam jak w łatwy sposób można to danie wykonać w domu. I nie zapomnijcie wrzucić groszku, który wyciął się z filmu:)) Przepis w skrócie: Wołowinę oprószyć przyprawą i podsmażyć na oleju. Wołowina musi być pokrojona na małe kawałki, można ją odrobinę rozbić. Dodajemy warzywa, pieczarki, cebule i groszek i dusimy przez chwilę. Dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą tak aby wszystkie nasze składniki były przykryte. Dusimy około 20 minut. Na koniec zaprawiamy sos śmietaną i mąką, podajemy z ryżem smażonym z jajkami lub z ryżem białym.

Składniki:

  • 30 deko wołowiny
  • 1 cebula
  • Garść mrożonego groszku zielonego
  • 20 deko pieczarek
  • 3 łyżki przyprawy curry
  • Śmietana
  • Łyżka mąki
  • Ewentualnie sos sojowy do smaku
  • Kostka rosołowa
  • Woda około 1 litra
  • Olej

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić curry wołowe przypisano następujące tagi:

mięso chińszczyzna chińsku wołowina wołowinę wołowe curry

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić curry wołowe skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...