Jak zrobić curry wołowe

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wołowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 19.12.2010 / 20:00
  • Odsłony: 26 185
  • Ocena: 4.33
  • Głosy: 3
  •  

Poradnik dodany przez:

Jolantani

Do poradnika jak zrobić curry wołowe przypisano następujące tagi:

Kolejna podróbka chińskiego takeawaya, czyli curry wołowe. Ten przepis pokaże wam jak w łatwy sposób można to danie wykonać w domu. I nie zapomnijcie wrzucić groszku, który wyciął się z filmu:)) Przepis w skrócie: Wołowinę oprószyć przyprawą i podsmażyć na oleju. Wołowina musi być pokrojona na małe kawałki, można ją odrobinę rozbić. Dodajemy warzywa, pieczarki, cebule i groszek i dusimy przez chwilę. Dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą tak aby wszystkie nasze składniki były przykryte. Dusimy około 20 minut. Na koniec zaprawiamy sos śmietaną i mąką, podajemy z ryżem smażonym z jajkami lub z ryżem białym.

  • SKŁADNIKI

  • 30 deko wołowiny
  • 1 cebula
  • Garść mrożonego groszku zielonego
  • 20 deko pieczarek
  • 3 łyżki przyprawy curry
  • Śmietana
  • Łyżka mąki
  • Ewentualnie sos sojowy do smaku
  • Kostka rosołowa
  • Woda około 1 litra
  • Olej

Kategoria: Dania mięsne > Wołowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić curry wołowe skomentowało 3 osób.

Pozostało 1500 znaków