Jak zrobić cygara z mięsem mielonym w cieście francuskim

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wieprzowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 25.11.2013 / 17:02
  • Odsłony: 13 184
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kamilek2703

Nie masz pomysłu na to co by sobie zjeść? Coś chodzi za tobą ale nie wiesz co. Tutaj zobaczysz jak w szybki i prosty sposób zrobić coś dobrego do zjedzenia. Na pewno Ci zasmakuje. 

Mięso mielone to popularny rodzaj mięsa. Jest w każdym markecie i wszędzie tam, gdzie jest stoisko mięsne. Dlatego pewnie w domu masz takie mięso. Ale problemem nie jest kupno mięsa mielonego tylko pomysł co z mięsa mielonego zrobić co będzie czymś nowym, czymś innym od klasycznych mielonych i od sosu z mięsem do spaghetti. Okazuje się, że wystarczy połączyć mięso mielone  z ciastem francuskim. Co z takiego połaczenia wyjdzie? A przykładowo tak jak w tym przepisie można otrzymać takie mięsne cygara. 

Przepis też jest pomysłem na to co zrobić z ciasta francuskiego. Ale najważniejsze, że ten przepis robi się łatwo i szybko. Raz dwa zawijamy, wsadzamy do piekarnika, pieczemy i gotowe. Do tego przykładowo kasza kuskus, jakiś sos i obiad lub kolację mamy gotową.
Zapraszam do przepisu i do takiego sposobu wykorzystania mięsa mielonego i ciasta francuskiego 

  • SKŁADNIKI

  • mięso mielone
  • ciasto francuskie
  • cebula
  • czosnek
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • olej

Kategoria: Dania mięsne > Wieprzowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić cygara z mięsem mielonym w cieście francuskim skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków