Jak zrobić cytrynowiec

Poradnik dodany przez: YemNOL
6283 0

Własnoręcznie przygotowany deser jest zdecydowanie smaczniejszy, a przy tym zdrowszy. Sami wiemy, jakich składników użyliśmy do jego przygotowania, zatem nie posiada on konserwantów, ani też innych spulchniaczy. Ciasto wcale nie musi być trudne i nawet laik poradzi sobie z jego przygotowaniem. Ciasta i torty to najlepsze desery, które można podać z okazji jakiegoś święta, bądź po prostu zrobić sobie codzienną przyjemność.Domowa cukiernia jest niezastąpiona i chyba nie ma osób, która nie kocha, bądź przynajmniej nie lubi słodyczySłodycze szczególnie kochają dzieci. Dla nich najlepiej przygotować ciasta i torty na bazie owoców. Cytryna nie tylko jest zdrowa, ale nadaje też deserom niepowtarzalnego smaku. Zatem jak przygotować cytrynowiec. Na samym początku trzeba przygotować spód. Tutaj sprawdzi się klasyczny biszkopt. Jego przygotowanie zajmuje naprawdę chwilkę. Teraz przygotujemy krem, a w zasadzie budyń, można też użyć budyniu z proszku, a następnie dodać do niego pół szklanki soku z cytryny oraz pół gostki masła. Pozostaje nam już tylko przygotowanie cytrynowej pianki. Do tego potrzebujemy galaretki o smaku cytrynowym, którą zalewamy wodą i gdy zaczyna tężeć dodajemy do ubitej śnieżki. Czekamy, aż wszystko się połączy. Warto także namoczyć delikatnie biszkopt, będzie on smaczniejszy. Można to zrobić wykorzystując herbatę, bądź sok z cytryny. Następnie nakładamy warstwę budyniową, a na koniec piankę. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki i gotowe. Pozostaje już najprzyjemniejsza rzecz, czyli jedzenie. Taki deser nie tylko obłędnie smakuje, ale również wygląda.

Forma tekstowa poradnika: http://magiakuchni.eu/przepisy/ciasta/cytrynowiec.php

Do poradnika Jak zrobić cytrynowiec przypisano następujące tagi:

deser cytryna ciasto słodycze ciasta i torty domowa cukiernia

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić cytrynowiec skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...