Jak zrobić czekoladki z błękitnym nadzieniem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Słodycze
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 20.07.2012 / 13:08
  • Odsłony: 23 824
  • Ocena: 4.25
  • Głosy: 4
  •  

Poradnik dodany przez:

Niezgaszona

Do poradnika jak zrobić czekoladki z błękitnym nadzieniem przypisano następujące tagi:

Czy macie ochotę zjeść czekoladowego złotego motylka z błękitnym czekoladowym nadzieniem? Czekoladki nadziewane specjalnym kremem są hmmmm, no nawet lepszejsze od kupnych bombonierek. A zrobić komuś takie czekoladki na słodki prezent ... na pewno ta osoba się ucieszy i zdziwi, że wszystko zostało wykonane ręcznie. I pamiętajcie: Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Do schłodzonej mikstury wsypujemy śmietanę w proszku i miksujemy. Do tego dodajemy mascarpone i niebieski barwnik i gotowe!

  • SKŁADNIKI

  • Foremki w kształcie motylków lub inne
  • Czekolada gorzka (którą trzeba rozpuścić)
  • Krem (nadzienie):
  • 1/2 opakowania serka mascarpone
  • 1/2 tabliczki białej czekolady
  • 125 ml śmietany 30%
  • 1/2 opakowania bitej śmietany w proszku
  • Kilka kropli niebieskiego barwnika spożywczego

Kategoria: Ciasta i desery > Słodycze

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić czekoladki z błękitnym nadzieniem skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków