Jak zrobić czekoladową masę krówkową

Poradnik dodany przez: Mceno00
10976 0

Pewnie znacie coś takiego jak masa kajmakowa. Przepis na jej wykonanie jest naprawdę banalny a masa kajmakowa jest bardzo często wykorzystywana przy robieniu ciast, tortów i innych słodkości. No i wykonanie nie zajmuje dużo czasu. 

Mimo, że masa kajmakowa sama w sobie jest już bardzo dobra to mozńa ją niech ulepszyć i nadac jej inny smak. Dzięki temu wideo dowiecie się i zobaczycie sposób na czekoladową masę krówkową. To tylko kilka chwil, trochę cukru, mleko skondensowane i kawałki czekolady. Wyjdzie nam takie coś jak czekoladowe toffi.

Masa do ciast będzie świetnym dodatkiem i nie tylko sprawdzi się w ciastach. Ten przepis to pomysł na jeden ze składników tortów, czyli też jest to masa do tortów. Poza tym, jest to jeden z bardziej "bezpiecznych" smaków jeśli można to tak nazwać, ponieważ czekoladowa masa to coś co każdy amator słodyczy lubi. 

Zobacz przepis na masę krówkową o smaku czekolady i przy najbliższej okazji wykorzystaj taką masę do swojego pomysłu na tort lub coasto. Zapraszam

Składniki:

  • pełna szklanka drobnego cukru
  • 3/4 szklanki skondensowanego mleka ale nie z puszki
  • 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady (około 30 gram)
  • kilka łyżek mocnego alkoholu (opcjonalnie)
  • 1/6 szklanki zimnej wody

Do poradnika Jak zrobić czekoladową masę krówkową przypisano następujące tagi:

masa krówkowa masa kajmakowa masa do tortów przepis na masę krówkową czekoladowa masa masa do ciast

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić czekoladową masę krówkową skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...