Pewnie znacie coś takiego jak masa kajmakowa. Przepis na jej wykonanie jest naprawdę banalny a masa kajmakowa jest bardzo często wykorzystywana przy robieniu ciast, tortów i innych słodkości. No i wykonanie nie zajmuje dużo czasu.
Mimo, że masa kajmakowa sama w sobie jest już bardzo dobra to mozńa ją niech ulepszyć i nadac jej inny smak. Dzięki temu wideo dowiecie się i zobaczycie sposób na czekoladową masę krówkową. To tylko kilka chwil, trochę cukru, mleko skondensowane i kawałki czekolady. Wyjdzie nam takie coś jak czekoladowe toffi.
Masa do ciast będzie świetnym dodatkiem i nie tylko sprawdzi się w ciastach. Ten przepis to pomysł na jeden ze składników tortów, czyli też jest to masa do tortów. Poza tym, jest to jeden z bardziej "bezpiecznych" smaków jeśli można to tak nazwać, ponieważ czekoladowa masa to coś co każdy amator słodyczy lubi.
Zobacz przepis na masę krówkową o smaku czekolady i przy najbliższej okazji wykorzystaj taką masę do swojego pomysłu na tort lub coasto. Zapraszam