Jak zrobić czekoladowy wulkan

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Desery
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 26.10.2013 / 16:00
  • Odsłony: 21 950
  • Ocena: 4.00
  • Głosy: 4
  •  

Poradnik dodany przez:

Malejka

Czekoladowy wulkan to ciastko które będzie rozkoszą dla każdego fana czekolady. Z zewnątrz lava cake (bo tak oryginalnie określa się ciastka tego typu) jest chrupiące a w środku mamy płynną, gorąca czekoladę. Takie ciastko z płynną czekoladą jest tak przepyszne, że można się od niego uzależnić. 

Co ciekawe ten przepis był jednym z zadań jakie mieli uczestnicy programu Master Chef Australia. Teraz i ty możesz poczuć się jak profesjonalny kuchmistrz wykonując ten wspaniały deser z płynną czekoladą w środku. No i nie martw się o trudność wykonania przepisu. Nie jest to tak proste jak smażenie naleśników ale trzymając się porad i wskazówek z poradnika spokojnie uda Ci się zrobić babeczki, ciastka z płynną czekoladą. 

Ten przepis jest wyjątkowym pomysłem na deser i to z kilku względów. Można go zrobić na walentynki, świetnie smakuje w zimowe wieczory i obłędnie smakuje każdemu kto spróbuje coś takiego.

Nie ma ludzi którzy nie lubią czekolady. Są tylko Ci co jeszcze nie spróbowali lava cake

  • SKŁADNIKI

  • 75 gram gorzkiej czekolady
  • 50 gram masła
  • Kopiasta łyżka mąki
  • Kopista łyżka cukru pudru
  • 1 jajko i jedno żółtko

Kategoria: Ciasta i desery > Desery

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić czekoladowy wulkan skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków