Jak zrobić czerwone curry z kurczakiem

Poradnik dodany przez: Topor1789
11330 0

Czerwone curry z kurczakiem to bardzo aromatyczne i ładnie kolorowe danie. Mamy tutaj super połączenie smaku słodkiego mango, lekko pikantnego sosu, który oczywiście sami zrobimy i do tego delikatne mięso z piersi kurczaka. W sosie i z ryżem całość prezentuje się znakomicie a takim ekstra dodatkiem do tego dania są listki szpinaku zanurzone w świetnym sosie o kokosowym smaku. 

Pomysł na kurczaka w takim wydaniu jest wyjątkowym pomysłem na obiad. Zasmakujcie w nieco innych smakach niż zwykle, poznajcie coś nowego ale wykonanego na bazie znanych i łatwo dostępnych w sklepach produktach. Niech wasze przepisy na piersi z kurczaka zawsze będą wyjątkowe i niech zawsze dają inny smak, który nie będzie się powtarzał a tym samym każdy obiad w którym chcecie wykorzystać piersi z kurczaka będzie dobrym i nowym pomysłem na obiad. W końcu tyle jest różnych smaków i ich kombinacji, że nie ma co się ograniczać i wpadać w rutynę. Taka pierś kurczaka w sosie jest tego świetnym przykładem. Spróbujcie a się przekonacie

Składniki:

  • 1/2 kg piersi kurczaka
  • puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 1 spora biała cebula
  • 1 niezbyt dojrzałe mango
  • 2 garście liści szpinaku
  • 2 czubate łyżeczki gotowej pasty curry
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Do poradnika Jak zrobić czerwone curry z kurczakiem przypisano następujące tagi:

drób pomysł na obiad pomysł na kurczaka przepisy na piersi z kurczaka czerwone curry curry z kurczakiem pierś kurczaka w sosie

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić czerwone curry z kurczakiem skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...