Jak zrobić dango

Poradnik dodany przez: Mareczkowski
66176 4.5

Prosty sposób na zrobienie w domu dango, japońskiego smakołyku. Potrzebujemy: 200 gram słodkiej mąki ryżowej, 125 gram miękkiego tofu. Do polewy-sosu potrzebne będzie: trzy łyżki sosu sojowego, trzy łyżki sosu mirin, trzy łyżki cukru oraz łyżka mąki kukurydzianej. Jak te składniki zamienić na kulki dango? Zobaczycie naszym krótkim filmie. Spróbujcie! Smacznego.

Składniki:

  • Mąka ryżowa: 200g
  • Miękkie tofu: 125g
  • Sos sojowy: 3 łyżki
  • Mirin: 3 łyżki
  • Cukier: 3 łyżki
  • Mąka kukurydziana

Do poradnika Jak zrobić dango przypisano następujące tagi:

dania deser kulki kuleczki japoński japońska słodkie kluski dango specjalne tofu

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić dango skomentowało 6 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...