Jak zrobić danie orientalne - wołowina po Syczuańsku

Poradnik dodany przez: TaaakiPrzepis 29 Aug, 2012 - Wołowina
14044 0

Jednym z bardzo dobrych dań orientalnych jest wołowina po syczuańsku. Danie to podajemy z ryżem i przygotowujemy je na woku. Kuchnia orientalna w Twoim domu.

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • 1 średnia cebula (160 g)
  • 1 średnia marchew
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 3 łyżki półwytrawnego sherry
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka korzenia imbiru

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić danie orientalne - wołowina po Syczuańsku przypisano następujące tagi:

wołowina wołowinę wołowiny kuchnia orientalna seczuańsku syczuańsku przepis na danie chińskie mięso po chińsku

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić danie orientalne - wołowina po Syczuańsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...